Հեղինակային կրթական ծրագրի հեղինակների ստեղծագործական հավաքի շրջանակներում համագործակցային նախագիծ Վիկտորիա Հակոբյանի և «Խոհանոց» ծառայության թիմի հետ
Օրը՝ 15.05.2024
Ժամը՝ 11.00
Վայրը՝ Քոլեջ
Մասնակիցները՝ Քոլեջի 5 տարեկաններ
Պատասխանատուներ՝ Էլյա Գրիգորյան, Սոնա Ավետիսյան
Համագործակցություն` Վիկտորիա Հակոբյանի և «Խոհանոց» ծառայության թիմի հետ
Նպատակ և խնդիրները՝
- զարգացնել ինքնասպասարկման կարողությունները, հմտությունները,
- զարգացնել խմբով աշխատելու կարողությունները,
- յուրացնել աշխատանքային հմտությունները,
- իմանալ, թվարկել վաֆլին, հյութը պատրաստելու բաղադրիչները,
- իմանալ վաֆլին, հյութը պատրաստելու գործողությունների հաջորդականությունը,
- իմանալ մթերքի անվանումները,
- պատրաստել, ապա հավաքել աշխատանքային իրերը,
- պատմել կատարած աշխատանքի մասին։
Ընթացքը`
5֊6 տարեկանները Քոլեջի նակում դիմավորում են «Խոհանոց» ծառայության թիմի անդամներին, բակը վերածում են բաց խոհանոց-լաբորատորիայի, հագնում են իրենց աշխատանքային գոգնոցները և սկսում` գործունեությունը։ Նախապես ընտրում են թե ի՞նչ բաղադրիչներ են օգտագործելու, յուրաքանչյուրից որքա՞ն է հարկավոր: Տարբեր հարց ու պատասխանի օգնությամբ սովորողը պատմում է, թե որ բաղադրիչից հետո որը պետք է ավելացնի:
Կշռում ենք, չափում, համեմատում։ Սովորողների մի խումբը խմոր է անում և յուրաքանչյուր բաղադրիչն ավելացնելիս բացատրում է, թե ի՞նչ համ կտա: Հաջորդ խմբի սովորողները հատապտուղներն են մաքրում հյութի համար, կտրատում են։ Վարջում համտեսում ենք մեր պատրաստած համեղ վաֆլիներն ու հատապտղային ֆրեշը։
Անհրահժեշտ մթերքներ՝
Ձու, ալյուր, մածուն, շաքարավազ, ձիթայուղ, գունավոր կոնֆետներ, մրգեր։